Världen är full av idioter. Du kan inte ta hänsyn till dem.

Starka visdomsord från Gardells sommarprat här ovan, de ordinarie låttexterna som brukar utgöra rubrikerna fick stå till sidan.
 
Stor seger. Bortsett från korta uppehåll för navigering lyckades jag crawla 1500 meter idag. Som jag skrattar alltså. Har alltid kunnat vifta och sparka så som sig bör men undrat hur i hela friden man ska få in andningen i det hela. Snuten lärde mig att andas i lördags, och detta inte bara på den vänstra sidan utan även den högra; något som blev påtagligt nödvändigt när jag vände håll och plötsligt fick vågorna och solen i ansiktet på den nya vänstern. Det börjar kännas inte alltför orimligt att faktiskt kunna simma så jag slipper skämmas i Riddarfjärden i augusti. Nöjd är jag om jag:
 
- Håller mig lugn trots att det är trångt och hetsigt och inte får paniquen
- Lyckas crawla mer än halva distansen. 
- Har disponerat mina krafter rätt så att jag inte är döslut när jag kommer upp, pga ska ändå hoja och kubba också.
 
Man ska ju börja nånstans och dagens bedrift var klart över förväntan. Medelålders sportig man mötte mig när jag hoppade upp ur vattnet och pratade simning med mig utan att vara nedlåtande på det sätt som medelålders sportiga män ofta kan vara. Tolkar det som att jag såg ut som att jag ändå hade lite koll på läget. Win.