Quila, 8 veckor

För att komma ihåg vad jag håller på med och för att ha något att se tillbaka på när jag är ute på andra sidan valpträsket ska jag försöka pränta ner vad som sker vecka för vecka. 
 
Jag och Fanclubens Ordförande åkte till Sundsvall och hämtade valpi. När vi kom fram fick vi absolut se vad hon är kapabel till. Det var parkour över hela köksgolvet och sylvassa små tänder. Bilresan tog hon som ett proffs och väl hemma kom verkligheten ikapp henne och allt blev lite stort och läskigt. I tre hela dagar var hon en liten ängel men blir successivt mer och mer råtta. Till en början har vi mest försökt landa lite och lära känna varandra. Om Quila skulle sammanfatta mig vore det nog "snäll, det trillar god mat från händerna och helvete vad tråkig". Trots min relativt aktiva livsstil sitter jag faktiskt still en otrolig mängd timmar och jag skulle säga att vi absolut har lite att jobba på när det kommer till just att ha tråkigt (skräll).
 
I veckan har vi:
 
- ätit mat från olika underlag. Som läskigast på plåt med några bestick och på knöligt underlag så att plåten vippade. Här går hon som tåget
- ätit mat på promenad vid kontakt. Hon följer fint och vill gärrna vara nära. Händer det saker i omgivningen tar det uppmärksamhet såklart men jag tycker ändå att hon är bra här. Eller bara för feg än så länge för att våga gå någon annanstans.
- Påbörjat ögonkontakt. Hon kan ofta ta spontan ögonkontakt annars men när vi tränar tittar hon mest på godisen än så länge.
- Lekt med olika leksaker. Leker riktigt bra inomhus, utomhus med distraktion jagar hon gärna efter med greppar inte.
- Påbörjat ett "sitt". Kläckt att det är när rumpan är i backen som man får belöning, men behöver ofc mycket hjälp fortfarande.
- Vilat i valpfängelse. Hon skriker absolut och är störig även bakom gallret men där chillar hon ner efter ett tag. Far omkring och är störig utanför fängelset. En längre session av att belöna upp målbild som lugn och vilande bredvid soffan. Kunde ligga trevligt om belöningarna inte kom för sällan. Därefter tillbaka i fängelset.
- Blivit arga tillbaka vid tillsägelse. Jag har fina händer efter dagens "nej du får inte vara i soffan". 
- Gått på gått utlfykt och - hör och häpna - vilat på filt i vindskyddet medans vi åt. Sker nog inte igen på ett år eller så. Att hon vilar utomhus alltså.
 
Nästa vecka:
 
- Hitta nya underlag för maten. Bana med vippande metall och annat skoj
- Förlänga promenaderna de dagar hon känns pigg
- Träna ögonkontakt och påbörja ett "spotta"
- Leka med fler leksaker, få in mer lek i träningen
- Vila. Mest i valpfängelse men också till viss del bredvid soffan om hon är i rätt state of mind. Tycker det är knepigt att veta hur mycket jag ska utmana här. Ska man vila henne i fängelse för att hon ska lära sig att vila eller ska hon få vara utanför mer så att det inte blir världens party bara för att det är stor golvyta? Konsultera Tränarn.
- Hantering. Kloklipp och lite borstning
- Hitta Quilas 10/10 livets godisjävlar. 
- Strukturera upp livet fram tom socialiseringsperiodens slut, vad ska hinnas med?
- Som bonus kan matte kan träna på att äta ordentligt, duscha och städa. Och testa att träna ett fyspass med valp i fängelse. Vad kul det ska bli att köra tjejvasan otränad.