A little less lonely together

4 september, skolan har börjat igen och trots en trist paus innan andra halvlek levererade augusti på topp. Alltså vilken augustijävel vi hade!? Har hängt med massa fantastiska kompisar, och Wasowski (see what I did there Lenny pusspårej). Tror jag levde lajf typ alla dagar. Vi var på landet, tog en spontanare med dagskryssning till Åland med efterföljande kanonfest på kvällen. Jag fick sköta musiken och levde inte bara mitt bästa liv som DJ utan hade också konsert i jacuzzin till tonerna av alltifrån Brandsta City Släckers till att få släppa ut allt som Elsa i Frozen. Winnie har levererat, hon går som tåget än så länge och är en riktig lirare. På rallykursen vi går gör hon ökad trav á la grand prixhäst på första följövningen eftersom hon är så taggad och hittills har hon inte bommat en enda inkallning. Snart försvinner hon väl som en avlöning över Gärdet till första bästa hundkompis, men jag njuter så länge det varar.
 
Augusti bjöd även på nåt så drastiskt som att jag la ner med hästeriet. Pang bom bara sådär. Efter att ha hängt med fröken Alicia i närmare ett år kände jag att ridglädjen inte fanns på plats och det tålamod och engagemang som krävdes ville jag hellre lägga på Winnie. Så jag sa upp hästeriet. Identitetskris såklart, men skönt. Det är lite utav en sorg att min hjärtesport inte längre tilltalar och att ett trimpass på ridbanan får mig att vilja backa iväg långsamt, men var sak har sin tid. Om en sisådär 5-10 år från nu kanske det känns bra igen och om det gör det ska jag då köpa en kanonfin nybliven fyraåring, antagligen för en hutlös summa pengar och sen ska vi varva resan mot intermediere med att skutta pinnar och leka indianer tillsammans med en viss svartvit pudel i skogen. Wish me luck att hitta en sån, men den dagen - den sorgen. Tills vidare gör jag ungefär samma saker man kan göra med en häst, fast med en hund istället. Förutom att man får gå själv är mycket ändå ganska likt, och framförallt är det både billigare och mycket lättare vad det gäller att ha djuret i sängen.
 
En sån här fast större, och kanske med liiite mer dressyrenergi
 
I övrigt går tillvaron just nu ut på att kicka upp självdisciplinen och försöka att ha lite roligt mellan varven. Hur det går? Med ytterst stor variation. Igår var min produktivitet i nivå med en morots, idag har jag ännu inte lockats att byta min artikel om kvalitetsförbättring till att påbörja sjätte säsongen av Greys Anatomy. Finner stor spänning i distansstudier, ena stunden går allt otroligt smidigt och jag simmar genom uppgifterna med stor kraft och huvudet ovanför vattenytan - för att i nästa fallera fullständig och ba blubb blubb blubb. Jag har i vilket fall världens bästa pluggkompis som ser till att pauser i form av lite fysisk rörelse utomhus alltid blir av. Bästa WinniePinnie <3
 
Eftersom Fröken inte klarar att bli blöt utan ställer sig under tak och inte vill gå fick hon en regnjacka. Den gillade hon inte heller. Så trist att hon har hamnat med en ur&skur-morsa.